Gareth Bale marcheaza un hat-trick de premii la Noaptea Premiilor Asociatiei de Fotbal din Tara Galilor

 

Gareth-Bale-597141

Starul de la Real Madrid și al nationalei Țarii Galilor,Gareth Bale a fost fost onorat la Noaptea Premiilor Asociației de Fotbal a Țării Galilor.

Bale a călătorit la eveniment in Cardiff la mai puțin de 24 de ore dupa ce a jucat în Los Blancos (1-1) remiza cu rivalii Atletico în La Liga.

În vârstă de 26 de ani, a fost numit “Jucătorul Anului”, “Jucătorul Anului din partea celorlalti jucatori” și  “Jucătorul Anului din partea fanilor”.

Aaron Ramsey, Ashley Williams, și Joe Allen au fost printre cei din capitala Tarii Galilor care au sărbătorit un an de un remarcabil de succes, cu managerul Chris Coleman, de asemenea, care a fost acolo pentru a lua premiul Media Choice.

Bale a marcat șase din cele nouă goluri date de echipa nationala din Țara Galilor în timpul campaniei de calificare Euro 2016.

Bale, de asemenea, a contribuit cu doua goluri pentru a-si duce echipa nationala catre turneul din Franta de anul viitor, care ar fi primul astfel de turneu la care participa nationala Tarii Galilor din 1958 incoace.

Gareth Bale Frank (nascut la 07.16.1989) este un fotbalist profesionist din Tara Galilor care joacă pe postul de mijlocas lateral pentru Real Madrid și echipa națională a Tarii Galilor. A început cariera profesională la Southampton, jucând ca fundas de stanga și a câștigat aprecierea ca specialist in lovituri libere. Bale s-a mutat la Tottenham Hotspur, în 2007, pentru un castig eventual de 7 milioane £ comision. De-a lungul evolutiei sale la Spurs, schimburile de conducere și tacticile abordate l-au transformat într-un jucător mai ofensiv. Din sezonul 2009-2010, Bale a devenit o parte integrantă a echipei, ridicandu-se la atenția internațională în timpul 2010-2011 UEFA Champions League. Jucătorul În 2011 și 2013, el a fost numit de PFA ( Asociatia Fotbalistilor Profesionisti)  jucătorilor Anul, și a fost numit în echipa UEFA a anului. În 2013 el a fost, de asemenea, numit de PFA de Tineret Jucătorul Anului și de FWA( Asociatia Analistilor in Fotbal)  fotbalistul anului.

La 1 septembrie 2013, în Bale a fost transferat la echipa spaniolă Real Madrid pentru o sumă nedezvăluită. Presa spaniolă și Real Madrid TV a relatat 77 de milioane £ (91 milioane €), în timp ce presa engleza a raportat o taxa de transfer record mondial de 85300000 £ (100 milioane €), care ar fi peste taxa de înregistrare de transfer a lui Cristiano Ronaldo de 80 de milioane £ (94 de milioane €). El a jucat un rol esențial în primul său sezon la Real Madrid, ajutând clubul să câștige Copa del Rey și Liga Campionilor UEFA Liga, de notare în ambele finale. Sezonul următor a câștigat Supercupa UEFA și a marcat în a treia mare finală pentru a ajuta clubul câștiga Campionatul Mondial al Cluburilor.

Bale a făcut debutul internațional senior pentru Tara Galilor, in luna mai 2006, devenind cel mai tanar jucator de la acel moment pentru a reprezenta națiunea. El a câștigat de la peste 50 de capace și a marcat 18 goluri internaționale, făcându-l Țara Galilor “al șaselea cel mai mare marcator din toate timpurile. Renumit pentru mingea lui izbitoare de la distanță, impecabilele lovituri libere,  și capacitatea sa exceptionala de fundas, Bale a primit aplauze de la colegii săi, care l-au descris ca un fotbalist cu “viteză extraordinară, capacitatea de mare trecere , avand o mare dexteritate chiar si cu piciorul stâng și calități fizice excepționale “.